Tamarinde chutney

incl. btw, excl. verzendkosten

Gratis verzending voor binnenlandse bestellingen van meer dan ‪€‬‪75‬

Standaard verzending 1 - 3 Werkdagen

Verse Surinaamse Tamarinde chutney gemaakt met prachtige kruiden. De smaak hiervan is zout en zuur. Lekker voor bij verschillende rijstschotels maar ook curry's. Dit product is veganistisch en vegetarisch.

Tamarinde is een Indiase boomvrucht die veel in gerechten wordt gebruikt. Van oorsprong komt de boom uit India maar tegenwoordig wordt hij in alle tropische gebieden gekweekt. Tamarinde is een heerlijke toevoeging in het eten en er worden lekkere siroopdranken van gemaakt. Daarnaast heeft het diverse geneeskrachtige eigenschappen. Tamarinde is in Nederland te koop bij Aziatische toko´s in de vorm van geperste tamarindepulp.
 
Er zitten vele fytonutriënten in de tamarindevrucht. De Indische dadel bevat vooral organische vruchtenzuren welke een geneeskrachtige werking hebben. Het bevat wijnsteenzuur, appelzuur, citroenzuur, barnsteenzuur, oxaalzuur en een beetje ascorbinezuur, beter bekend onder de naam vitamine C. Daarnaast bevat het pectine, gommen, melkzuur, nicotinezuur en verscheidene etherische oliën zoals: de monoterpenen, geraniol, limoneen en geranial.

In tamarinde zitten veel vitaminen en mineralen. Thiamine of B1 is de vitamine die er het meest in zit. In 100 gram tamarinde zit 26% van de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid(ADH) aan B1. Vitamine B3 of niacine zit met 12% van de ADH in de vrucht die door Indonesiérs asam wordt genoemd. Vitamine C zit er met 6% van de ADH in en pyridoxine of B6 met 5%. De overige vitaminen hebben lagere percentages dan 5%. Op het gebied van mineralen bevat tamarijn vooral ijzer. 100 Gram tamarijn is goed voor 35% van de ADH. Andere mineralen in deze tropische vrucht zijn: magnesium(23%), fosfor (16% ADH), kalium (13% ADH), koper (10% ADH) en calcium (7% ADH). De overige mineralen hebben erg lage percentages. Verder bevat een ons tamarinde 5% van de ADH aan proteïnen en 13% van de ADH aan vezels.

Productinformatie

Som alle details op die je klanten helpen het juiste product te vinden.

Maat of afmetingen

Created with Sketch.

Hier kun je de exacte afmetingen van je product beschrijven of mensen helpen de juiste maat te kiezen.

Productdetails

Created with Sketch.

Beschrijf je product in detail zodat klanten alle informatie hebben die ze nodig hebben. Beschrijvende, unieke productbeschrijvingen helpen je winkel bovendien in zoekmachines.

Bijzondere instructies

Created with Sketch.

Dit is een goede plek voor voorwaarden of verzendbeperkingen die eventueel voor dit product gelden.