Papaya Chutney

incl. btw, excl. verzendkosten

Gratis verzending voor binnenlandse bestellingen van meer dan ‪€‬‪75‬

Standaard verzending 1 - 3 Werkdagen

Verse Surinaamse Papaya chutney gemaakt met prachtige kruiden. De smaak hiervan is zout en zuur. Lekker voor bij verschillende rijstschotels. Dit product is veganistisch en vegetarisch.

Baarmoederhals-, alvleesklier-, borst-, long- en leverkanker kunnen genezen met papaya. Dat blijkt uit een onderzoek van de universiteit van Florida.

 Papaya is een lekkere vrucht. Het is ook sinds jaar en dag een medicinale vrucht. In Azië wordt de vrucht al minimaal honderden jaren gebruikt om ziektes te bestrijden. Papaya stopt naast kanker de westerse welvaartsziekte diabetes.Papaya geneest een mens van wormen, enkele virussen, schimmels en de groei van kankercellen.

In de moderne fytotherapie gebruiken we vooral extracten om de spijsvertering te bevorderen dikwijls in combinatie met bitterstofplanten zoals Gele gentiaan en Duizendguldenkruid. Of tegen darmparasieten in combinatie met Ananassap.
Papaya heeft ook een regulerende werking op ontstekingsprocessen, dus te gebruiken bij chronische reumatische klachten. Verder heeft het ook een slijmoplossende werking (papaïne), het is dus niet te verwonderen dat de Mexicanen het gebruiken bij astma en andere chronische infecties van de luchtwegen. 

Vanwege de vele goede eigenschappen noemen Indianen in Zuid-Amerika de papaja dan ook 'vrucht voor een lang leven'. 

Een papaya is een heerlijke vrucht zonder een echt uitgesproken smaak te hebben. In het Duits heeft het als bijnaam Melone der Armen; meloen voor arme mensen. Dat klinkt niet erg positief. Voor sommigen is de papaya juist een lievelingsvrucht. Het vruchtvlees is licht bitter.