Lemmetje chutney

incl. btw, excl. verzendkosten

Gratis verzending voor binnenlandse bestellingen van meer dan ‪€‬‪75‬

Standaard verzending 1 - 3 Werkdagen

Verse Surinaamse limoen chutney gemaakt met prachtige kruiden. De smaak hiervan is zoutzuur. Lekker voor bij verschillende rijstschotels. Dit product is veganistisch en vegetarisch.

Een limoen is de kleinste der citrusvruchten. Het is een zuur stuk fruit maar net niet zo zuur als een citroen. 

Een limoen is een rijke bron van vitaminen. 100 Gram limoen is goed voor 88% van de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid(ADH) aan vitamine C. Daarmee is dit citrusfruit gezonder dan grapefruit, pomelo of sinaasappel. Als je jezelf over de zure smaak heenzet, kun je in principe een hele limoen opeten. Dan merk je eigenlijk gelijk, als je goed oplet, hoe de gezonde fytostoffen door je lichaam heen vloeien. Daar kan geen vitaminepil tegenop.

Er zit daarnaast vrij veel pyridoxine of vitamine B6(%ADH) in de limoen. Ook pantotheenzuur of vitamineB5(5%ADH) zit er in redelijke hoeveelheid in. Er zitten nog andere vitaminen in maar deze zijn allemaal 3% van de ADH of daaronder. Verder bevat het limoentje een behoorlijke hoeveelheid ijzer(7.5%ADH) en koper (4%ADH). Daarnaast zitten er redelijk wat koolhydraten en voedingsvezels in, van beide bevat het limoentje 7% van de ADH per 100 gram.