Mango Atjar

incl. btw, excl. verzendkosten

Gratis verzending voor binnenlandse bestellingen van meer dan ‪€‬‪75‬

Standaard verzending 1 - 3 Werkdagen

Verse Surinaamse Mango atjar met prachtige kruiden gemaakt. De smaak hiervan is zout en zuur. Lekker voor bij verschillende rijstschotels maar ook om gewoon zo te eten. Dit product is veganistisch en vegetarisch. 

Een groene mango is een onrijpe mango. Niet zacht, sappig, zoet en oranje, maar hard, zurig en groen. Kleiner dan de rijpe mango’s zoals wij die in Nederland kennen, ongeveer ter grootte van een flinke peer. Het is de vrucht van een van oorsprong Indiase boom, die nu overal in de wereld waar het maar even warm genoeg is groeit. Groene mango smaakt lichtzurig en een beetje wrang, zo uit het vuistje niet lekker, in salades, pickles en curries wel. 

In India is zowel de mango, als de boom waar hij aan groeit, heilig. De groene mango is nog niet zo heel bekend, maar echt een aanrader als bijgerecht.

Dat groenten en fruit u vele vitamines leveren en zo uw lichaam gezond houdt, is algemeen bekend. Mango’s bieden u specifieke voordelen voor uw gezondheid en kunnen goed helpen bij een aantal aandoeningen. Bovendien zijn mango’s licht verteerbaar zodat het ook voor oudere mensen een ideale vitaminebron is.

Het fenol in de mango is een krachtige antioxidant, welke kanker kan voorkomen ( voornamelijk galblaaskanker). Vooral zwangere vrouwen en mensen met bloedarmoede wordt aangeraden deze vrucht te eten, omdat een mango veel ijzer bevat.

Het eten van verse mango beschermt tegen hart- en vaatziekten en versterkt de hartspier. Oorzaak is het rijk gehalte aan vitamine A, E en Selenium.Vitamine E en tryptofaan (voorloper van het gelukshormoon serotonine) zorgen ervoor dat de werking van het hormonale systeem verbeterd wordt, wat een positieve invloed kan hebben op uw seksleven. Mango staat bekent voor zijn cholesterol verlagende werking.